Feltmæssigt går vi en lidt mere stille tid i møde. Men en af vinterens vigtige feltaktiviteter står faktisk for døren: vinterfugletællingen i punkttællingsprogrammet.

DOF er til stadighed i stand til at påpege, at fuglene er trængt i den danske natur. ”En ud af tre fuglearter har det skidt i Danmark” kunne DOF desværre fastslå på sin hjemmeside for nylig. Og det er ikke noget vi tror eller formoder – det er noget vi ved.

Denne viden bygger i høj grad på punkttællingerne. Og har du tid og lyst til at ”omsætte” en af dine feltdage til punkttælling, vil det være meget velkomment. DOF kan altid bruge nye punkttællere!

Kort fortalt lægger du en rute på mellem 10 og 20 punkter. På hvert punkt lytter og iagttager man i 5 minutter og noterer, hvilke fugle, der ses eller høres. Ruten skal gennemføres en gang i perioden 20. december til 20. januar

Se mere på dette link, hvis du kan se ideen

Måske får du lyst til at prøve kræfter med en af DOF´s kerneaktiviteter i feltornitologi!

Har du allerede en rute?

Så er materialet ved at blive sendt ud fra Fuglenes Hus. I år vil der være vedlagt en opdateret vejledning, men du kan smugkigge i linket ovenover, hvis kuverten ikke er nået frem endnu.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte projektfolkene i Fuglenes Hus eller undertegnede.

God vinterfugletur.

Venlig hilsen

Ulla Munch Hansen

Punkttællingskoordinator

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.